Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Poznámky k politice

V pondělí se zdálo, že vláda drží, v úterý, že ne, ve středu, že ano, ve čtvrtek, že ne, v pátek, že možná. O víkendu bůh ví, a jak to bude tento týden, nevíme, protože nemáme přístup do kalendáře Víta Bárty.

Každopádně jsme minulý týden zažili další premiéru, když místopředseda vlády John oznámil v médiích, že odchází z vlády, a premiérovi o tom neřekl ani slovo. Místo toho, aby aspoň potom za předsedou vlády vyrazil, tak zajel na Hrad za prezidentem, aby se spolu poradili o dalším postupu.

V této souvislosti je nutné zmínit obsah nové nahrávky z porady Věcí veřejných, kde Vít Bárta mluví o tom, že Klaus je sebestředný a arogantní člověk, který sleduje primárně své zájmy, ale je ochoten udělat to, co mu Bárta řekne. Za normálních okolností bychom nad tím mávli rukou, ale protože je o nás dobře známo, že věříme všemu, co říká prezidentův šéfporadce Petr Hájek, bereme vážně i jeho doporučení, že v tajných nahrávkách politiků se skrývá pravda. O té s Kristýnou Kočí prohlásil, že „nečekaně pravdivě všechno vysvětlila“, takže to aplikujeme i na tuto nahrávku. Je to o to snazší, že ještě před jejím publikováním jsme psali, že Bárta umí Klause manipulovat.

Potvrdila se i další naše teze, že Bárta nebude kandidovat na předsedu VV, protože pro něj…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 44 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].