Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Mimochodem, Společnost

Příští týden

Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

V nejčtenějších českých denících se na prvních stranách objeví poplašné zprávy o tom, že se ve vyšších polohách už zase objevily hrozivé a krvelačné sněhové jazyky. Vzroste cena soli. Na internetové stránce ODS bude k nahlédnutí stále aktuální průzkum veřejného mínění, který říká, že strana i nadále stahuje rostoucí náskok soupeře. Na stránce ČSSD se dozvíme, kdo to všechno zavinil, jen ne já. Na webu Strany zelených bude stále stejně pálit do očí zelená barva a strana jednoho dobrého muže bude mít web, toho jednoho muže a poslance Pavla Severu, který se proslavil svým menším než malým.

Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Ivan Derer • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

Podraží benzin, jelikož zlevní ropa. Cena zlata překoná všechny rekordy a čeští politici se zmíní, že by možná bylo lepší místo eura přijmout jako novou „euročeskou“ měnu zlatý Bohemia dukát. Řecko se zhroutí a Angela Merkelová pošle řeckým finančním podvodníkům miliardy, aby Španělsko vypadalo jako prima vůdce Evropy. Španělský ministerský předseda se mezitím bude slizce snažit oživit hispánského šneka uvolněním embarga na prodej zbraní do systému čínského komunisticko-kapitalistického brutalismu.

Český komisař pro rozšíření EU Štefan Füle zase neřekne nic zajímavého. Afghánští povstalci se stáhnou do hor. Zlevní činky. Čeští muži se to dozvědí z ženských časopisů a okamžitě je začnou zvedat. Ženy mezitím odejdou řídit jakési firmy. Vzroste počet sebevražd díky dlouhodobé absenci slunce. Čeští olympionici přitom zazáří. Na osamoceného majitele firmy Unicorn Vladimíra Kováře, který se odvážil prokopnout tu nejodpornější českou železnou zeď přidělování státních zakázek, se ze všech důvěryhodných zdrojů dozvíme, že má dlouhé vlasy, takže není důvěryhodný.

Česká vláda, vedená nejoblíbenějším úředníkem na světě a umístěná ve firmě ČEZ, všem lidem řekne, že nejekologičtějším zdrojem elektrické energie je pořád hluboko uložený zkamenělý strom, a konkurenční výrobci, vyrábějící stejnou energii z ničeho, obdrží vyjádření stejného úředníka o tom, že si svoje solární panely mohou strčit za klobouk, spolu se svými větrnými mlýny. V Beskydech se objeví zmatený medvěd a bude okamžitě zastřelen. „Vypadal krvelačně,“ vyjádří se k tomu vedoucí místních těžce ozbrojených lesních milicionářů. V Blesku se objeví zpráva, že Karel Gott žije. Ivan Lamper napíše Minulý týden.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 8/2010 pod titulkem Příští týden