Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Glosa

Volby krásy

Ve chvíli, kdy vznikají tyto řádky, není ještě jasné, jak komunální volby dopadnou. Ale jedno jasné je: vítěz v kategorii účesů. Je to Vladislav Lipovský, dosavadní starosta Prahy 10 (ODS). Jeho ofina je ukázkově zastřižená jako podle pravítka, pěkně v ose rozdělena do dvou stran a přičísnutá navlhčeným hřebínkem. Vypadá úhledně jako trávníček, který by tak rád viděl na placeném sportovišti v Praze 10-Strašnicích, jehož výstavbu mu však občané peticí překazili s tím, že chtějí radši normální park, co už tam je. Kultivaci ofiny mu však nikdo zakázat nemohl. Krásná kadeřnická práce.

V kategorii tupírovaných účesů zvítězila Helena Briardová (KSČM). Gratulujeme.

Michal Šesták, kandidát ČSSD na starostu Prahy 5, nesnáší narkomany. Ale má rád manikéry a chtěl by, aby se jim v jeho obvodu dařilo. Proto nechal svojí ženě zhotovit takzvaný nail art, což jsou fialové a třpytivé ornamenty provedené na nehtech, a s dcerou, ženou a nehty se pak vyfotili na plakáty. Nebo že by to jeho manželka podstoupila dobrovolně?

I to je možné, protože my Češi prostě nejsme módní ikony. Ale snažíme se, a politici se tentokrát opravdu snažili. Obleky jim seděly, kravaty byly do barvy, a ačkoli plnovous je poněkud riskantní doplněk, Jiří Liška (TOP 09) ho měl zastřižený a vyšamponovaný. Obecně jsou kandidáti TOP 09 jasnými favority této přehlídky krásy zvané předvolební kampaň.

Politici svým vzhledem oslovují voliče a často je pozoruhodné, co jim vlastně říkají. Tak…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].