Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Svoboda urážet

Svoboda je opět ohrožena! Mešity raší na každém rohu, ulicemi se promenují tisíce zahalených žen, na vepřovém koleni aby si člověk pochutnával raději doma. Tak nešťastná a hlavně nesvobodná je budoucnost Evropy.

Jen málokdo má odvahu postavit se ideologii politické korektnosti a pojmenovat věci tak, jak to dělá Geert Wilders. Nebojí se říct, že „islám je nový totalitarismus“, že jde o „fašistickou ideologii“. A pozor, tato „retardovaná kultura“ je už i za našimi západními hranicemi:

„Německo plné mešit a zahalených žen už není Německem Goetha, Schillera, Heineho, Bacha a Mendelssohna,“

prohlásil Wilders, tento bojovník za svobodu našich dětí, nedávno v Berlíně. Přijel tam podpořit vznik německé pobočky evropské internacionály za boj proti muslimskému nebezpečí – nazývá ji „mezinárodní aliance svobody“.

Právě „svoboda“ jako by se stávala nejoblíbenější hodnotou evropských populistů a xenofobů. Geert Wilders na ni nezapomněl ani minulý týden, kdy stanul v Haagu před soudem kvůli údajnému podněcování rasové nesnášenlivosti. „Se mnou je souzena i svoboda projevu jednoho a půl milionu Nizozemců (jeho voličů, pozn. autor). Demokracie potřebuje svobodnou otevřenou diskusi, a to právě v kontroverzních otázkách,“ prohlásil plavovlasý mučedník a předseda Strany pro svobodu, třetí…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].