Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura, Kultura

Fanoušci, dostaňte nás do rádií!

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Ahoj, my jsme slavná kapela Charlie Straight, v rádiích nás sice moc nehraji, ale dalo by se to změnit. Takto si v půli minulého týdne z náborového videa posteskl zpěvák zmíněně třinecké kapely Albert Černý. Hned ale nabídl recept na změnu: vyzval všechny fanoušky, kterých má kapela jen na Facebooku téměř dvanáct tisíc, aby se zapojili do soutěže. Pravidla jsou jednoduchá, stačí natočit krátké vtipné video, v němž se obrátíte na libovolnou rozhlasovou stanici, aby hrála písně Charlie Straight. Klip zavěsíte na YouTube a link na něj odešlete do hudebně-dramaturgického odděleni onoho radia s nadpisem „Hrejte vic Charlie Straight!!!“ Kapelu samozřejmě obešlete v kopii e-mailu, protože tomu, kdo natočí nejsrandovnější klip, přijedou Charlie Straight zahrát přímo na zahradu.

Sociální sítě samozřejmě svádějí k aktivizaci fanoušků a stává se to čím dal běžnější praxi, na případu Charlie Straight je ovšem pozoruhodné, k čemu chtějí své posluchače vyprovokovat. Namísto hýčkaní si stávajících příznivců a posilováni komunitního ducha, o což se kapely běžně snaží, Charlie Straight chtějí proměnit současné posluchače ve verbíře dalších. Máte náš rádi? Ukažte to tak, že budete pracovat na naši slavě.
Jestli ale v dnešní době přímých vztahů a vrtošivých trendů má někdo dokazovat svoji lásku a oddanost, není to fanoušek, nýbrž kapela. Proto dali, Nine Inch Nails svoji poslední desku The Slip na web zcela zdarma. A pokud po…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].