Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Anketa

Anketa:Vadí vám, že nejbližšími poradci prezidenta jsou lidé, kteří považují 11. září 2001 za spiknutí tajných služeb a havárii v Mexickém zálivu za spiknutí médií? Ovlivňuje nějak podle vás tento fakt život v Česku?

PETR MACH
ekonom, předseda Strany svobodných občanů

Otázku Respektu považuji za zavádějící. Myslím, že je smyšlenkou Respektu, že by pan Jakl považoval havárii v Mexickém zálivu za spiknutí médií. Znám článek pana Jakla, ve kterém píše o tom, jak média často zveličují některé globální problémy  - jako je prasečí chřipka či ropná havárie v Mexickém zálivu -, nikoli o tom, že by havárie byla spiknutím novinářů. Když si tedy odmyslím sugestivní otázku Respektu, považuji pana Jakla za dobrého poradce prezidenta republiky.

BOHUMIL DOLEŽAL
novinář

Názory panů Hájka a Jakla mi většinou připadají velmi výstřední, navíc pokud by se chtěli věnovat publicistice, není k tomu zaměstnání státního úředníka to nejvhodnější. Nezbývá než je brát jako každé jiné názory kriticky, a pak nelze popřít, že tu a tam mají pravdu, i když po zvyku svého gurua přehánějí (např. pan Hájek o sexuální výchově, pan Jakl o Slovanské epopeji). Výstřední názory patří k demokracii. To, že je hlásají prezidentovi poradci, ovlivňuje život v Česku minimálně. Aspoň se mají novináři nad čím rozčilovat. Co říká Klaus o Ústavním soudu, je podstatně nebezpečnější.

JIŘÍ PEŇÁS
novinář

Normální by asi by bylo napsat, že mi to vadí, ale vlastně mi to nevadí a je to…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].