Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Manžel radikál

Jakého jsem si vysnila muže? Vždycky jsem toužila, aby to byl volný radikál. Jak by tak mohl vypadat? Oblečení trochu zacákané od barvy, ale slušivé, provokativní názory, účes typu Natty Bumppo, vůně jako jeho týpí, kožené punčochy mít nemusí. Vždycky podceňovaný, to k tomu patří. O vlivu volných radikálů na organismy vědci začali uvažovat až v padesátých letech. Dozvídám se, když si ho googluji, jak už si dívky idoly googlují.

Dále se tu však píše: volné radikály jsou „charakterizovány nepárovými elektrony“. To nezní zrovna jako předpoklad pro manželství. A pak víc znepokojivých věcí. Vyplývá z toho, že volné radikály jsou nepřítel lidstva.

Dle jednoho instruktážního videa na YouTube létají tyto vysoce aktivní molekuly tělem jako nože šurikeny a sekají do tělesných buněk. Slučují se s každou molekulou, která se nechá, své elektrony nechají spárovat s jejími elektrony, rozkládají takto stavební kameny hodných buněk, organismus zhnědne a scvrkává, jak ukazovali na příkladu jablka a obličeje.

S tím, jak má dnešní člověk hrůzu ze stárnutí a scvrkávání, děsí se i volných radikálů. A tím právě vznikla nová móda. Je to móda antioxidantů. Jsou to prý kočky, které vyhánějí z těla myši volných radikálů, říká další klip na YouTube. Ve skutečnosti se s nimi slučují, a tím je odzbrojí, aby nemohly v těle dál škodit. A právě proto jsou tak v módě, antioxidantů je kolem nás jistě víc než myší. Jsou v limonádě…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].