Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Diagnóza

Vnitřní hlas JP

Jindřich Šídlo • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer
Jindřich Šídlo • Autor: ilustrace: Pavel Reisenauer

Je již skoro dva měsíce po volbách a já jako jejich zářivý vítěz, zářivý jak nejzářivější hvězda nad touto zemí, stále nedostal pozvání na Hrad k jednání o nové vládě. Ale já mám čas, protože beze mě si pánové ani ruce neumyjí. To je prostě fakt.

Četl jsem jakési brimborium pánů z pravicového tisku, že již vznikla vláda pana Nečase. Tak já myslím, že jsem pana Nečase v předvolební debatě semlel jak kafemlejnek, takže pánové z médií jako obvykle trefili kozla. Mám s sebou navíc stále poslední předvolební průzkum STEM, který, myslím, hovoří zcela jasně. Pánové se ještě chytnou za nos, pokud toho vůbec budou schopni a sami za námi přilezou. Jak říkala známá sociální demokratka královna Viktorie: Porážku si nepřipouštíme.

Moje vítězství v Ústeckém kraji překonalo veškeré představy. Získal jsem suverénně nejvíc preferenčních hlasů v celé zemi z těch, kteří začínají na J a P, jsou inženýři a narodili se v roce 1952. Nepochybně k tomu přispěla bezkonkurenčně vynikající severočeská kandidátka a já stále čekám, kdy příslušné orgány ČSSD poděkují Petru Bendovi, který byl mou věrnou oporou přes neuvěřitelné útoky novinářských šmoků kvůli jeho nezištné práci při rozšiřování členské základny v Ústeckém kraji nebo jeho poznávací značce 3U8 6666. Prostě útoky na něj se nepotvrdily.

Poděkování si zaslouží i všichni skutečně špičkoví umělci, kteří se nebáli v kampani vyjádřit sympatie ČSSDi: Kateřina Brožová, Jiří Krampol a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 49 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].