Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Anketa

Anketa: Jak podle vás ovlivní komunální volby v Praze nominace Zdeňka Tůmy na primátora?

ŠTĚPÁN KUBIŠTA
ředitel Nové scény ND
Vidím jen pozitiva. Ta volba na mě dělá dojem, jako by ti, kteří kandidáta vybírali, mysleli víc na to, jak by mohl vést magistrát, než na to, jak by mohli vést oni jeho. To je určitě dobrý signál ostatním, že kandidatura se nemusí vysedět ve stranické lavici ani to není něco „za odměnu“. Pan Tůma by si nejspíš dovedl zařídit výnosnější a méně pracnou trafiku, než je pražský magistrát. Snad i prý do nějaké v zahraničí mířil. Je dobře, že si to rozmyslel a tuto výzvu přijal.

JAN KUBÁČEK
politolog
Úspěch bývalého bankéře Zdeňka Tůmy bude odvislý od jeho ochoty osvojit si městský program a nabídnout zajímavá metropolitní řešení. Pražská komunální kampaň je sice značně propojená s celostátní politikou, avšak s každou další komunální volbou přibývá pražských voličů, kteří stále častěji vybírají svého kandidáta podle potřeb a strastí svých městských částí, míry spokojenosti s kvalitou života ve městě a požadavků na komunální služby.
Jeho popularitě nahrává erudice, ekonomický rozhled a kompetence, body mu naopak ubírá jisté sucharství a vyhýbání se kontaktu s veřejností. Největším soupeřem Zdeňka Tůmy je tedy on sám.

JAN KASL
architekt, bývalý primátor Prahy
Z. Tůma je pro mne symbolem…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].