Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

Snad ji to potěší

Cože? Je to přemalovaný? No to si děláš…!!!“ Tak tenhle budíček jsem nečekal. Včera jsem dělal na tom obrazu celý den, dneska jsem měl v pruhách po straně udělat takovou 3D vychytávku ve tvaru mýho graffiti jména a teď teda asi budu muset celý den dělat znovu ten obraz. Je trochu problém dělat něco na legální ploše a očekávat, že to tam zůstane. Navíc graffiti plocha na Těšnově se přemalovává tak třikrát do týdne. No ale že to přepíšou kompletně celý za jednu noc, to se taky nestává. Ale už jsem to slíbil, takže jdu na to. Dneska večer tam připíšu i varování, ať to tam nechají aspoň do soboty. Jo a taky to podepíšu.
Oslovil mě Člověk v tísni, abych pro ně něco namaloval. V červnu slaví šedesáté páté narozeniny barmská disidentka Aun Schan Su Ťij, prý už patnáct let tráví v domácím vězení. Tahle nositelka Nobelovy ceny míru vyhrála v roce 1990 v čele politické strany volby. Jejich výsledky barmská vojenská junta nikdy neuznala a členy té strany včetně Su Ťij od té doby pronásleduje nebo vězní. No a teď se má tady tohle výročí tedy připomenout akcí pro veřejnost.

Celkem dobrej obraz

Přijíždím na Těšnov a podruhé začínám malovat obraz Aun Schan Su Ťij, postarší milé dámy s velmi klidným usměvavým obličejem. Obraz je jen ve čtyřech barvách, tak jako plakáty kampaně Obamy, černá, béžová, oranžová a červená. Dá to dost práci, budu na tom dělat celý…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].