Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Politika

Kmotři nás nesmetou. Tečka.

Nesmíme ztratit „srdcaře“ z ODS, proto klánovická schůzka, tvrdí Vondra

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Před deseti dny se do golfového klubu v Klánovicích sjelo 36 členů ODS včetně jejího lídra Petra Nečase, aby debatovali o budoucnosti strany. Na akci nebyl pozván žádný současný místopředseda spojovaný s různými aférami, a byť to nikdo neříká nahlas, schůzka je jedním z pokusů ODS představit se před volbami jako strana, která se chce odstřihnout od korupčních praktik posledních let. O změnách mluvil Respekt s organizátorem akce, senátorem ODS Alexandrem Vondrou. (ČSSD rozhovor s Respektem na téma korupce odmítla.)

Srůst strany s korupcí je patrný už roky. Proč se až dosud nepodařilo nic změnit?

Já si myslím, že se to daří měnit. Mirek Topolánek udělal velký počin, prosadil změnu delegování na stranický kongres, takže na příštím kongresu už nebude o politickém úspěchu rozhodovat to, kde kdo nabral kolik členů nějakým umělým procesem, ale to, jak si kdo dokáže získat straníky svou vizí a přízeň voličů. Klánovická schůzka na reformu navazuje. Chceme tím říct, že očišťování značky ODS myslíme vážně a musí pokračovat.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Jak bude pokračovat očista ODS po volbách?

Není to marketing. ODS má na rozdíl od malých stran něco, co je úplně nejcennější: pětadvacet tisíc srdcařů - členů, zapálených lidí, kteří pro ODS dýchají a záleží jim na její budoucnosti. Pokud by nás tito lidé kvůli špatnému obrazu strany opustili, ztratíme výsadní postavení na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 51 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].