Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

Hovory s princem

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

S úsvitem zaháním nervózní sny. Špatná zpráva, na okně se leskne déšť. Cesta ke kořenové čistírně odpadních vod se nezadržitelně mění v bahno. A my Moraváci, hledíce k nebi, hovoříce o počasí, se proměňujeme v typické Brity. Snad nám to pomůže naladit se na setkání s princem Charlesem, který cestou po středoevropských zemích propaguje udržitelný rozvoj. Jako jednu z českých zastávek britská ambasáda vybrala Hostětín a jeho ekologické projekty.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

S kolegy z Ekologického institutu Veronica a dalších organizací, které se na projektech podílejí – obce Hostětín, spolupracujících neziskovek a úřadů –, netrpělivě očekáváme nejvýznamnější návštěvu od doby založení obce. Zdejším vzdělávacím střediskem projde přes šest tisíc lidí ročně, takže zkušenosti v prezentaci projektů máme. Ale přece jen, čeká nás hovor v angličtině, davy návštěvníků a pozornost celé země. Dnešní královská prohlídka se musí vejít do dvou hodin.

I přes měsíční přípravy jsme scénář a organizaci ladili do pozdní noci. Na ráno zbylo pár úkolů, pak vyžehlit šaty a zkontrolovat, že vše klape. Starosta už mluví na návsi s novináři, kolegové z Veroniky i místní hasiči v uniformách se rozmisťují po Hostětíně, aby pomohli s informováním veřejnosti a médií či s parkováním. Svoji práci koná také ochranka a…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 50 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].