Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Přílohy

S tančícím andělem

Švankmajer by koukal! (Matyáš Sviták) Foto: Milan Jaroš • Autor: Milan Jaroš
Švankmajer by koukal! (Matyáš Sviták) Foto: Milan Jaroš • Autor: Milan Jaroš

Tři příběhy dětí, které už objevily svůj jedinečný talent

Co vlastně inspiruje školáky k tomu, aby vedle sportu, chození do kina nebo sezení u počítače začali psát román, točit animovaný seriál nebo bádat v přírodě? Potkali jsme tři děti, které mají o své budoucnosti jasno a na cestě k ní už sbírají první úspěchy.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Vede mne zvědavost

Jak vypadá anděl? Jmenuje se Lea, má na sobě žluté tričko bez rukávů s límcem a žluté kalhoty do zvonu. Lea se jako anděl nenarodila – stala se jím až ve chvíli, když ve svých šestnácti letech zemřela během operace nádoru v hlavě. Andělé to ale nemají lehké, kouzelnou moc a křídla totiž dostanou až ve chvíli, když se zamilují. Na to ale Lea nemusela dlouho čekat, lásku pozná hned při svém prvním andělském nasazení v Paříži, když se zamiluje do kluka, kterého má chránit. Cestu jim však zkříží ďábel a démon.

„Je zvláštní, že píšu o lásce, když zatím vlastně vůbec nevím, jaké to je se zamilovat. Proto jsem se vždy chtěla podívat do Paříže, protože se říká, že je to město lásky,“ říká sedmnáctiletá Valentina Paneková, která letos začala o bojích mezi anděly a démony psát román. Je to přátelská, otevřená a trochu přidrzlá dívka, stejně jako její hlavní hrdinka. A& …

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].