Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost

Případ Nekonečno

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Policie stále kryje extremisty ve svých řadách

Zatímco se česká armáda úspěšně potýká s nacistickými symboly na helmách svých elitních vojáků, dolehly potíže s extremismem i na policii. V hledáčku je tři týdny starý bujarý večírek v brněnské restauraci Nekonečno. Opilí policisté tady podle svědků před zkoprnělou obsluhou a hosty zpívali rasistické písně, nadávali si do „židů“ a hajlovali. Oslavenci to však popírají a policie zatím, narozdíl od armády, drží pozici mrtvého brouka.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Bílé pivo

Hosté, kteří se 13. listopadu náhodou ocitli v prostorech Nekonečna, podle vzpomínek nevěřili svým očím. Jejich alkoholem rozkurážení hajlující sousedé nebyli žádní holohlavci, ale osmnáct elitních policistů z brněnské kriminálky, kteří do restaurace vyrazili slavit narození dítěte jednoho z nich.

„Úplně mě to vyvedlo z míry. I když nebyli agresivní, dávali všem okolo najevo, že jsou to policajti a že si můžou dělat, co chtějí. Zdvihali prostě pravice a padaly nadávky do ‚židů‘,“

vzpomíná na večírek černovlasý číšník za barem. Policisté prý byli hodně v ráži: za pár hodin strávených v restauraci jim obsluha vystavila účet za alkohol na dvanáct tisíc. Jinak se číšníci o dalších podrobnostech nechtějí už dál bavit.

„Všechno jsme hlásili, nechte nás v klidu pracovat,“

zlobí se na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].