Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt - Despekt

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

RESPEKT

Armáda bez extremistů

Ministr obrany

Martin Barták

propustil z armády dva vojáky, kteří během své mise v Afghánistánu nosili přilby se symboly SS. Jakkoli se dá namítnout, že o růstu počtu vojáků v české armádě sympatizujících s krajní pravicí informovala média už loni, novela usnadňující jejich propuštění vešla v platnost až letos v říjnu. Minulý týden odebral ministr Barták hodnost i Lukáši Sedláčkovi, jenž cvičil neonacisty v boji zblízka pro nelegální organizaci White Justice. Pokud je to začátek cesty, jejímž cílem bude armáda bez extremistů, ministr si zaslouží pochvalu.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

DESPEKT
Ani žena navíc

„Pánové, toto je nová tvář ODS…! Éé a pardon, dámy,“

takto mohla znít úvodní věta tiskové konference občanských demokratů, kteří minulý týden představili svůj třiadvacetičlenný tým Vize 2020. Mezi modrými plánovači totiž až na bývalou ministryni zdravotnictví

Danielu Filipiovou

není žádná další žena. V době, kdy je trend ve světě přesně opačný a genderové hledisko se ze škatulky politické korektnosti přesunuje do ranku přirozeného řádu věcí, skóre 22 : 1 připomíná 19. století. ODS tak paradoxně svou novou desetiletou koncepcí už na začátku říká: držíme se zuby nehty staré – mužům vůdčí – pozice.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].