Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Téma

Souboj titánů v oblacích

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Představením nových Windows 7 končí jedna éra počítačového věku a začíná velká bitva mezi Microsoftem, Googlem, Applem a dalšími firmami.

Máte už něco naplánováno na příští víkend? Pokud ne, nevadí – třeba někdo z vašich známých uspořádá večírek na počest nového operačního systému Microsoftu Windows 7, který bude uveden na trh 22. října. Přímo na místě vám pomůže program nainstalovat a ukáže vám, jak správně používat jeho nové funkce. A abyste si opravdu přišli na své, podívá se váš kamarád na YouTube, kde visí marketingové video s doporučeními pro váš microsofťácký večírek, nebo si najde speciální webovou stránku, odkud si lze stáhnout různé další „vychytávky“ Microsoftu a k tomu kvíz, který vás prozkouší ze základních znalostí o firmě. Příklad typické otázky: Microsoft Pretzel Hunt je každoroční soutěž ve hledání preclíků, pořádaná v areálu sídla Microsoftu v Redmondu. ANO, či NE?

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

To není parodie, ale svrchovaně trapný pokus Microsoftu o úspěšnou marketingovou kampaň. Naštěstí pro něj na její kvalitě zas tolik nezáleží, protože firma je na trhu operačních systémů jasnou jedničkou. Po zklamání z Windows Vista, předchůdce nového systému, je úspěch Windows 7 prakticky zaručen. Uživatelé už jsou celí netrpěliví a nažhavení, protože mnozí z nich stále ještě mají doma stařičkého předchůdce Visty, Windows XP. Recenze na Windows 7 byly vesměs…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].