Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Respekt - Despekt

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

RESPEKTPodpora úspornému balíčku

Překvapivý signál přišel ještě před hlasováním poslanců o vládním úsporném balíčku – zaměstnavatelé a odboráři se shodli na tom, že vládní návrh podpoří. Zaměstnavatelé se musejí smířit s růstem daní, odboráři s poklesem platů v určitých profesích. Některé odborové svazy sice považují snižování platů za nepřijatelné, odborová centrála je však připustila. Zejména postoj šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů Milana Štěcha zřejmě výrazně ovlivnil rozhodování sociálnědemokratických poslanců. Štěch je totiž senátorem za ČSSD a navíc se sám řadí ke stranickému křídlu, které je „nalevo od Paroubka“.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

DESPEKTVulgární Kalousek

Miroslava Kalouska

zřejmě postihla neznámá choroba. Co je jejím přesným důvodem, není jasné, projevuje se ale hodně silně: při slovní přestřelce ve sněmovně oznámil

Davidu Rathovi

(ČSSD), že je „debil“. Na finančnické konferenci Zlatá koruna na otázku, co by se stalo, kdyby se nepodařilo přijmout úsporný balíček, odvětil:

„Tak to bysme byli v hajzlu.“

A v poslední době přibývá i jeho vulgárních telefonátů do redakcí za články, s jejichž vyzněním není spokojený. Miroslav Kalousek se rád profiluje jako konzervativní politik. Definiční znaky konzervativismu mohou být zajisté rozličné, sprosťáctví mezi ně ale určitě nepatří.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 40/2009 pod titulkem Respekt - Despekt