Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Prvních 15 minut

Konspirace pro pány

Když se ministr zahraničí, dejme tomu Norska, nudí na konferenci, těžko to může dát najevo. Může ale myšlenkami bloudit v dálce a přitom si, dejme tomu, pohrávat s kravatou. A pak ho třeba zaujme cedulka na rubu. A pak se třeba podívá i na internetové stránky české módní značky Sistersconspiracy.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Asi je to super. - Autor: Matěj Stránský • Autor: Respekt
Fotografie: Asi je to super. - Autor: Matěj Stránský • Autor: Respekt

Když se ministr zahraničí, dejme tomu Norska, nudí na konferenci, těžko to může dát najevo. Může ale myšlenkami bloudit v dálce a přitom si, dejme tomu, pohrávat s kravatou. A pak ho třeba zaujme cedulka na rubu. A pak se třeba podívá i na internetové stránky české módní značky Sistersconspiracy. A možná si u ní nakoupí pár košil, většinou z pěkných materiálů a s vtipnými detaily. Nebo tričko. Anebo třeba něco neministerského, jako je svetr s vzorem prsaté krasavice.

To vše nabízejí módní návrhářky Alice Klouzková (1980) a Jana Jetelová (1980), které už čtyři roky společně budují značku Sistersconspiracy, zaměřenou na pánskou módu. Jejich červená hedvábná kravata je teď oficiálním dárkem, který se rozdává novinářům, poslancům, ministrům a dalším státotvůrcům při příležitosti českého předsednictví EU.

Do soutěže vláda oslovila několik návrhářů, samé mladé tvůrce: „Bylo sympatické, že to nezadali nějaké marketingové agentuře, která by nejspíš udělala klasické reklamní předměty,“ říká Jana Jetelová. Jejich kravata není prvoplánový suvenýr. V červeném hedvábí jsou nenápadně vytkané zkratky různých zemí stejným písmem jako na logu předsednictví. „Kravata může člověku sloužit, i když předsednictví dávno skončí,“ říká Jana. Ani dámský suvenýr, hedvábný šátek, nevypadá nápadně propagačně. Má na okraji jen…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 57 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].