Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Rozhovory

Dril mě ubíjí

Hana Dvorská je v osmačtyřiceti letech nejstarší českou kaskadérkou. Je držitelkou titulu železného muže, ocelové ženy, vyhrála mimořádně tvrdý závod Extrem Cup. Věnuje se cyklistice, parašutismu, paraglidingu i horolezectví.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Hana Dvorská - Autor: Milan Jaroš • Autor: Respekt
Fotografie: Hana Dvorská - Autor: Milan Jaroš • Autor: Respekt

Hana Dvorská je v osmačtyřiceti letech nejstarší českou kaskadérkou. Je držitelkou titulu železného muže, ocelové ženy, vyhrála mimořádně tvrdý závod Extrem Cup. Věnuje se cyklistice, parašutismu, paraglidingu i horolezectví. Nedávno začala vést „boot campy“, kondiční cvičení, které vychází z metod výcviku pro americké námořnictvo. Od února chce rozjet pravidelná cvičení pro seniory.

Kolik uděláte denně přítahů nadhmatem?

Deset, ale každý den je nedělám. Když se ale vsadím a mám obecenstvo, tak jich zvládnu třeba i 16. A za mlada jsem jich udělala 21. Ale já nejsem žádná kulturistka, jsem normální žena obecná. Já sportuju z čiré radosti.

Jaký je režim starší profesionální sportovkyně?

V pondělí, ve středu a v pátek od půl sedmé vedu boot camp, pak dvakrát denně něco dělám jako sportovní instruktorka – skoro každý den například jezdím spinning, ve čtvrtek mám kondiční cvičení pro muže, kam ale chodí i statečné ženy, je nás asi 40 a je to řežba, protože to děláme už 30 let, pořád máme společné sprchy a pořád to funguje. Pak chodím lézt a trénovat lidi na lezeckou stěnu a teď na stará kolena jsem si řekla, že bych si mohla najít i cvičení, které mě tolik neunaví, a tak pádluju na dračí lodi a vzdělávám se v aquafitness, protože bych ho chtěla pojmout trochu jinak a udělat z něj cvičení pro starší lidi.…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 57 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].