Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Minulý týden

Minulý týden

Z nebe opět padaly perseidy. V amfiteátru na pražském Chodově se tisícům shromážděných lidí zjevila Madonna. Vzhledem k rekordnímu zájmu zákazníků zavedlo konsorcium zdejších automobilek pořadníky na nová auta. Média přinesla zprávu, že generálové v Barmě znovu odsoudili Su Ťij. Podle Hospodářských novin se český průmysl odrazil ode dna.
Mít tolik peněz, to bych se bál, řekl deníku Právo litvínovský občan bez domova Zdeněk Horváth, který našel při hledání jídla v popelnici v tamním zámeckém parku obálku s padesáti tisíci korunami a odevzdal je na policejní stanici. V Sázavském klášteře objevili pod malbou tajemné fresky světců. Všechny tuzemské noviny přinesly fotografie a reportáže z významných chvil, kdy prezident republiky Václav Klaus odvážně a únavy nedbaje pokořil vrchol nejvyšší české hory Sněžky. Vzrostla cena cukru. Teroristé z ETA provedli tři pumové atentáty na Mallorce a ministerstvo zahraničí oznámilo, že nikdo z českých turistů při tom nebyl zraněn. Národní knihovna zahájila práce na vybudování podzemního úložiště pro dva a půl milionu knih v Klementinu. Kyjovské ochotnické Divadlo v karanténě zahájilo překlad Shakespearova dramatu Romeo a Julie do romštiny.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Jsem mu vděčný, že mě zachránil,

poděkoval iluzionista Zdeněk Bradáč svému asistentovi, který ho vytáhl z vody, když se na jablonecké přehradě topil během tréninku na rekordní pobyt pod hladinou v kompletním svázání policejními pouty. Průzkum Mladé fronty Dnes odhalil, že české obyvatelstvo řeší krizi šetřením na jídle a oblečení. Eva Pilarová oslavila 70. narozeniny. Dva starší muži se ztloukli vycházkovými holemi kvůli příliš dlouhému přebírání nakupovaných broskví u stánku na náměstí Republiky v Brně. Čerstvě otevřený pražský hotel Buddha Bar se probojoval na šesté místo v žebříčku „Nejúžasnějších nových hotelů“ vyhlašovaném britskými The Sunday Times. Fondy se vrátily k zisku. Letadlo Českých aerolinií s turisty na palubě muselo kvůli poruše palubního počítače a zápachu kouře v trupu neplánovaně přistát v kyperské Larnace.

Lidé tady jsou díky časté konzumaci vína na alkohol více zvyklí,

vysvětlil kandidát lidovců do sněmovny Jiří Koliba, proč ve svém volebním programu žádá povolit 0,3 promile alkoholu v krvi řidičům s trvalým bydlištěm na jižní Moravě. Meteorologové informovali veřejnost, že konec prázdnin bude slunečný. Stouply ceny benzinu. Vedení vězeňské služby oznámilo, že krizí vyvolaný nedostatek peněz nedovoluje už dozorcům v kriminálech, aby měl každý svou osobní zbraň, ale že bude nutné, aby jich bylo vždy několik na jednu služební pistoli, pendrek a samopal. Stát zmírnil podmínky „zelených dotací“ na kotle a zateplení. J&T a PPF zaregistrovali na Kypru svůj společný Energetický a průmyslový holding.

Já se taky znám s Berdychem a s Kájínkem a taky s panem prezidentem Havlem. Znám se úplně se všema, znám všechny zločince v téhle zemi. Ale na základě toho přece nemohu být obviněn,

řekl Lidovým novinám někdejší televizní reportér z Novy Radek John poté, co vyšlo najevo, že jím založená politická strana Věci veřejné je přes různé prostředníky napojena na proslulého lobbistu a kombinátora Romana Janouška, a žurnalisté se jej – Johna – zeptali: „Znáte se s Romanem Janouškem?“ Z divadla Ponec do Divadla v Celetné v Praze se přestěhovala Posedlost. V Mánesu vystavili fotografie Roberta Vana. Nezaměstnanost vystoupala z 8 na 8,4 procenta a úřady oznámily, že trend bude pokračovat. Vyšlo najevo, že sněmovna kvůli blížícím se předčasným volbám nestihne projednat všechny návrhy zákonů a na Velký pátek tak i nadále nebude svátek, ale pracovní den. Statistika odhalila, že nejčastější české jméno je Jiří Novák. Internetový vyhledávač Google zařadil do své virtuální knihovny díla Josefa Škvoreckého. Po třech měsících umělého spánku probudili lékaři ostravské nemocnice z umělého spánku dvouleté romské děvčátko, které letos utrpělo fatální popáleniny při útoku neznámých žhářů na dům jeho rodiny ve Vítkově. Prodloužilo se insolvenční řízení. Vědci vyzkoumali, že optimismus chrání ženy před infarktem. Lidové noviny varovaly muže, že nošení mobilu v kapse škodí spermiím. Po padesáti letech ukončila svoji samostatnou existenci Laterna magika.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 34/2009 pod titulkem Minulý týden