Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

JÁ, ÚŘEDNÍK
RESPEKT 31/09
Mladí čeští úředníci…
Jako jedna z nich s potěšením přidávám dobrý příklad.
Letos v únoru jsem nastoupila do Agentury ochrany přírody a krajiny ČR – rezortní organizace ministerstva životního prostředí. Od prvního dne jsem dostávala řadu úkolů, brzy jsem celou agendu převzala. Konzultace s šéfovou jsou možné kdykoli, vše je nakloněno vlastní iniciativě a vysoké nasazení kolegů stále motivuje k práci. Po přečtení uvedeného článku jsem si uvědomila, jaké mám štěstí na nadřízené i celkovou atmosféru na pracovišti, kde přirozeně funguje vzájemná důvěra.
Jediná výhrada by byla k výši platu, ale kolegové na podobné vlně a smysluplná práce na pomyslné misce vah nakonec jasně převáží.
Anna Šlechtová, absolventka Přírodovědné fakulty UK

Oprava
Vminulém čísle jsme chybně uvedli, že indická výtvarnice Papia Ghoshal je držitelkou ocenění Art Prague, kterou uděluje výstavní síň Mánes. Obrazy této umělkyně však byly v Mánesu pouze prezentovány galerií
Brooks, a není tedy držitelkou ceny. Art Prague je přehlídka současného výtvarného umění, jejíž součástí je udělení ceny UniCredit Bank Art Prague Young Award mladému umělci do 35 let. Za chybu se pořadatelům přehlídky i oceněným, kterými letos byli mladí umělci pražské Chemistry Gallery, omlouváme.
V článku Naši milí Sudeťáci z minulého čísla jsme uvedli, že Liselotte Židová zažila brněnský pochod smrti a že dodnes v Brně bydlí. Paní Židová tento pochod osobně nezažila a bydlí od roku 1953 v Olomouci. Za chybu se omlouváme.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].