Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Úspěch

Na pláži v Boleslavi

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Jak se město automobilů v létě postaralo o své děti

Zatímco většina zdejších rodičů si už od jara láme hlavu nad tím, kam o prázdninách odloží své náhle bezprizorní děti, v Mladé Boleslavi jsou za vodou. A to doslova: tamní starosta totiž letos otevřel na městském koupališti v rámci svých předvolebních slibů letní hlídání pro děti. Rodiče i školáci jsou nadšeni a radnice také: na úřadě totiž našli způsob financování, který městskou kasu nestojí ani korunu navíc.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Dejte mi stovku

Prázdniny jsou teprve v polovině a sedmiletá Eliška už byla u babičky i na letním táboře. Volejbalové soustředění ale trenér na poslední chvíli zrušil.

„Prázdniny jsou dlouhé a nápad města mi přišel vhod. Zaprvé nemám tolik dovolené a zadruhé by se Eliška se mnou sama nudila. Takhle si nemusím vybrat celou dovolenou a zbude mi ještě pár dní na Vánoce,“

říká jedna z matek, administrativní pracovnice Veronika Vejcová. Svou dceru vychovává sama, kvůli hypotéce si nemůže dovolit moc cestovat a všechny turistické cíle v okolí letos už spolu objely. Proto teď Eliška tráví několik dní v městském dětském klubu.

Ten letos poprvé otevřela mladoboleslavská radnice a rodiče sem bez předchozího přihlášení mohou ve všední den přivést děti. Za mimořádně vstřícný poplatek sto korun za den se o ně starají čtyři vychovatelky, za příplatek…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 49 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].