Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Prokopnutý míč

Košťál z fotbalu neodchází s přiznáním chyb, kterých se dopustil. Ke svému rozhodnutí odmítá říci cokoli konkrétního, pouze sdělil, že je zdejší fotbalové hnutí v křeči, ze které by ho měli vyvést „noví neokoukaní funkcionáři“, a že fotbal s nastávající hospodářskou krizí nečeká lehká budoucnost.

Nebylo to heslo zarputilých odmítačů vegetariánské stravy. „Košťál ven!“ křičeli na stadionech ti, kterým už léta vadí neblahé poměry v českém fotbale. Vlastimil Košťál, první místopředseda Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS), pro ně tyto problémy symbolizoval. Muž, který tvrdil, že v domácí lize se nikdy neuplácelo, a kterému se líbily výkony reprezentačního týmu, jemuž dělal manažera, i ve chvíli, kdy se z nich fanouškům dělalo mdlo. Když teď těsně před silvestrem složil veškeré funkce ve vedení, pro leckoho to byl opožděný nejhezčí dárek pod stromeček.

Košťál z fotbalu neodchází s přiznáním chyb, kterých se dopustil. Ke svému rozhodnutí odmítá říci cokoli konkrétního, pouze sdělil, že je zdejší fotbalové hnutí v křeči, ze které by ho měli vyvést „noví neokoukaní funkcionáři“, a že fotbal s nastávající hospodářskou krizí nečeká lehká budoucnost. Ta zpráva se tedy dá číst i tak, že Vlastimil Košťál pochopil, že z dříve tučné fotbalové krávy pro sebe už nemůže nic moc vydojit.

Výprodej

„Vzdali jsme to.“ Tak okomentoval přítel fandící Baníku Ostrava fakt, že klub v polovině sezony prodal svého nejlepšího hráče Svěrkoše do Francie. Klub za něj vyinkasuje pár milionů a Svěrkošovi se o něco zvedne výplata. Problém však je, že hvězda tuzemské ligy nemíří za lepším: místo, aby hrála na jaře klíčové boje o titul, bude příštipkařit v klání o udržení podprůměrného Sochauxe…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 57 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].