Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Po světě zuří řada konfliktů, řešíme energetickou krizi v rozměrech dlouho nepoznaných, čelíme i potížím v ekonomice. To vše v době, kdy předsedáme Evropské unii, a tudíž je na nás upřena velká pozornost.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Erik Tabery - Autor: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt
Fotografie: Erik Tabery - Autor: Pavel Reisenauer • Autor: Respekt

Milé čtenářky a milí čtenáři, letošní rok rozhodně nebude snadný. Po světě zuří řada konfliktů, řešíme energetickou krizi v rozměrech dlouho nepoznaných, čelíme i potížím v ekonomice. To vše v době, kdy předsedáme Evropské unii, a tudíž je na nás upřena velká pozornost. Ačkoli k nám mnohdy plynou informace tísnivé, je zásadní je znát, aby se omezila nepříjemná překvapení. V souvislostech se také mnohdy najde naděje, či chcete-li řešení problémů.

Souvislosti vám přináší týdeník Respekt už dvacátý rok. Někdy jde o investigativní odhalení, která vedou k pádu premiérů, jindy o analýzy domácí politiky, zprávy o alternativních způsobech života, nových technologiích či dění v kultuře. Tu jsou to zprávy radostné, tu znepokojivé, ale vždy stojí za pozornost.

Pracovat v takovém médiu je radost a řídit jej je čest. Martin M. Šimečka posunul časopis o drahný kus dál, a tak je rozhodně na co navazovat. Nepochybně je dobrou zprávou, že Martin v časopise zůstává jako autor.

Respekt bude i nadále časopisem, který stojí na seriózní a nezávislé žurnalistice. Časopisem, který se nepodbízí politikům ani ekonomické lobby. Odhaluje nekalé praktiky, ale zároveň nepomíjí pozitivní události. Svět není jen o korupci a lidech, kteří si chtějí uzurpovat moc.

Věřím, že náš časopis pro vás bude i nadále dobrou společností. Aspoň stejně tak dobrou, jako vy jste pro nás. Jestli v něčem spočívá…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 57 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].