Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Spotted by Locals – průvodce budoucnosti
Jedete do zahraničí, ale nejste typickými turisty? Máte dost klasických knižních průvodců, které vás dovedou jen na místa „profláklá“, postrádající hlubší charisma? Chcete skutečně poznat hlavní města Evropy?
Jsem si naprosto vědom toho, že to je začátek jak ze špatné reklamy. Jakkoli mi však chybí talent k reklamotvorbě, odpovědí na položené otázky je projekt skutečně jedinečný, neotřelý a v mnohém inovativní. Jeho zakladatelem je manželský pár z Amsterdamu s vášní pro cestování. Sanne a Bart van Pollovi si dali skutečně náročný úkol – vytvořit alternativu k tradičním průvodcům (jejichž autory jsou vesměs lidé bez hlubšího vztahu k městu, o kterém píší) a nechat psát aktivní „usedlíky“, kteří tak budou činit jen z lásky k městu, ve kterém žijí, z potřeby podělit se o oblíbená místa. V lednu 2008 tak vznikl ambiciózní projekt Spotted by Locals.
Sanne a Bart vytvořili internetový portál, který rozdělili na jednotlivé sekce podle měst (v tuto chvíli jich je dvacet). Šli ale dál, než že by jen vytvořili platformu pro cestovatelské blogy. Nastavili poměrně striktní pravidla, která musí každý článek naplňovat, a především – s každým z autorů se osobně setkali a pohovořili.
JUNGWIRTH.BLOG.RESPEKT.CZ

Ostuda č. 552 
Je až podivné, s jakou tichostí prošel parlamentem návrh novely zákona o rozhlasovém a televizním vysílání – sněmovní tisk 552 – od Petra Plevy, Michala Haška, Olgy Zubové, Petra Tluchoře a Vítězslava Jandáka. Tento návrh, který jasně ukazuje na v mediálních otázkách přežívající opozičněsmluvní ujednání, přímo ohrožuje existenci regionálních rádií.
Rozhlasový trh v České republice představuje obrat asi dvě miliardy korun. Tři čtvrtiny z něj však projdou rukama jen dvou majetkově silných provozovatelů a jejich dvou reklamních agentur působících na celostátním i regionálním trhu. Po zániku nebo omezení regionálních stanic by se k nim však přesunulo nejméně 90 procent celého obratu. V průběhu deseti dalších let tak novela k nim přesměruje několik miliard obratu.
MRACEK.BLOG.RESPEKT.CZ

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].