Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Glosa

Co s prvním večerem

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Li je hodně zvídavý typ. Pořád se kouká kolem sebe, a když uvidí něco, čemu nerozumí, hned se na to zeptá a nechá si to vysvětlit. Tak třeba ho zajímaly obrázky, které mám nalepené na notebooku. Reisenauerův motiv z Kmotra bezpečně poznal a nad přeloženou větou z reklamní samolepky Každý chce mít Respekt souhlasně kýval hlavou. Pak se ale rozesmál jako malý kluk. To když jsem mu vysvětlil, co že znamená nápis Fuck the KSČM!

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Vypadal, jako by nikdy v životě neslyšel nic vtipnějšího, a za chvíli za ruku přitáhl svého kamaráda z Mongolska, aby se na tu legraci přišel taky podívat.

S Lim budu ještě tři týdny v Berlíně studovat němčinu. O politických preferencích mladíka z Číny jsme se ještě nebavili, zatím se naše konverzace točila kolem mnohem jednodušších témat. Třeba co kdo viděl první den po příjezdu. Li doma studuje mezinárodní vztahy (tuším tedy, že se nad nálepkou spíš smál mně než komunistům) a první večer věnoval návštěvě Humboldtovy univerzity. Luigi z Itálie byl v zoo na medvídku Knutovi, Švýcar Jonny si vyjel na televizní věž, Australan Drew se coural po ulicích. Já se šel podívat do hospody na semifinále Ligy mistrů, čímž jsem si naklonil Ukrajince Miroslava, protože ten na hodinách pořád vypráví o německých fotbalových klubech, a když měl nějak popsat svou zemi, shrnul to do slov:…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 45 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].