Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Trendy

V superobýváku Evropy

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Pokud existuje něco jako trendy v designu, pak je to k vidění v italském Miláně. Na novinky v nábytku se sem na konci dubna přijelo podívat tři sta tisíc lidí. A designéři se je snažili přesvědčit, že i na stolu a židli se dá pořád něco vymýšlet.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Sedí na nich Klaus i Havel a také hodně tuzemských generálních ředitelů. Kancelářská židle od firmy Vitra, to je skoro povinné vybavení každého, kdo něco podstatnějšího řídí. Teď se ovšem tento švýcarský výrobce luxusního kancelářského nábytku snaží přesvědčit, že by si zákazníci měli koupit jejich věci také ještě domů. Právě proto řada Home Collection. Proto ty veselé červené židle z plastu, které tu visí od stropu jako hrozen. Proto pohodlné béžové sofa, kde se dají odložit manažerské starosti a přecpat se brambůrky jako každý normální člověk.

„Supernormal, to je heslo designéra Jaspera Morrisona,“

vysvětluje

Jitka Čechurová

, která má na starosti klienty z Česka a ukáže úsměv, který nepřipouští pochybnosti nad přednostmi této supernormální stotisícové pohovky.

Bělostné úsměvy a stejně bílé límečky, všude se tu proplétají desítky lidí z této a o kus dál zase z jiné firmy, mluví česky, italsky, německy, anglicky a rusky a snaží se přesvědčit všechny přítomné, že právě tento gauč (stůl, židle, lampa) je událost roku. Jsme v Miláně, na největším světovém veletrhu nábytku…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 46 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].