Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Dopisy

Dopisy

Jestliže autorka uvádí, že „podle současného stavu vědeckého poznání neexistuje možnost, jak by jim (lidem) vysílače i dráty mohly škodit“, pak nepíše pravdu – a nepíše ji zjevně nikoli z neznalosti, nýbrž zcela záměrně, přestože jsem ji na jiný stav vědeckého poznání upozorňoval a ona sama také studovala můj blog.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Karel Kraus - Autor: EGP • Autor: Respekt
Fotografie: Karel Kraus - Autor: EGP • Autor: Respekt

POSLEDNÍ VLAKY KE SVOBODĚ

RESPEKT 12/09

Brod, nebo Kraus?

Několik čtenářů se nám ozvalo, že v minulém Respektu na fotografii na straně 64 není Max Brod, ale spisovatel Karl Kraus. Stroprocentní jistota ale nepanuje ani poté, co jsme se obrátili na odborníky a také srovnali různé fotografie Karla Krause a Maxe Broda. Možná, že se mezi vámi čtenáři najde někdo, kdo nám může pomoci.

Redakce

STRACH PO DRÁTĚ

RESPEKT 12/09

Škodí mobily?

Jestliže autorka uvádí, že „podle současného stavu vědeckého poznání neexistuje možnost, jak by jim (lidem) vysílače i dráty mohly škodit“, pak nepíše pravdu – a nepíše ji zjevně nikoli z neznalosti, nýbrž zcela záměrně, přestože jsem ji na jiný stav vědeckého poznání upozorňoval a ona sama také studovala můj blog. Uvádím v něm řadu vědeckých studií, jež prokazují opak, jakož i několik prohlášení renomovaných vědců, kteří tento opak tvrdí a před elektrosmogem varují. Paní redaktorku jsem informoval o tom, že současné limity nebyly přijaty na základě konsenzu vědecké obce, ale na základě politického rozhodnutí.

V Lichtenštejnsku platí od září 2008 zákon, který…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 56 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].