Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Česko

Muž, který vraždí

Byla to vpravdě osudová cesta městem do supermarketu. Dva lidé, otec a syn, na ní potkali vraha, který jednoho z nich zabil a druhého navždy poslal do ústavní léčby.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Ta otázka visí nad každým: Co bych v té chvíli dělal já? - Autor: Karel Cudlín • Autor: Respekt
Fotografie: Ta otázka visí nad každým: Co bych v té chvíli dělal já? - Autor: Karel Cudlín • Autor: Respekt

Byla to vpravdě osudová cesta městem do supermarketu. Dva lidé, otec a syn, na ní potkali vraha, který jednoho z nich zabil a druhého navždy poslal do ústavní léčby. Přestože se všechno stalo před očima desítek svědků a pachatel se při činu nijak nemaskoval, nedokázala ho policie zatím dopadnout. Zabiják, kterého k útoku na náhodnou oběť vyprovokovala banální prosba v metru a který podle policejních odhadů neprovedl podobnou věc poprvé, tak zůstává na svobodě.

Místo činu

Nad konečnou metra v Letňanech se vine bludiště autobusových stanic pro linky do různých částí Prahy. Zastávka autobusu 233 však mezi nimi není. „Tu před pár dny zrušili, ale poznáte ji jednoduše. Je to ta, na které stojí nejvíc lidí, protože odtamtud jezdí zadarmo spoj do nákupního centra,“ vysvětluje pokuřující řidič autobusu. Dav cestujících čekal na tomto stanovišti pravděpodobně i letos 16. srpna o půl druhé odpoledne, kdy zde robustní třicátník zaparkoval kočárek se svým dítětem a pak šel o pár metrů dál, kde ubil a ukopal k smrti starého muže přímo před zraky jeho bezmocného, zdravotně postiženého syna.

Dělejte něco, cokoli, i když ne dokonale. Pomůžete nejen oběti, ale i sobě.Dnes si na tu tragédii vzpomene málokdo. Přestože vražedný útok násilníka na slabou vystrašenou a v podstatě náhodnou oběť patří k černým můrám každého velkoměstského…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].