Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Předseda školských odborů František Dobšík usiluje o to, aby měli učitelé status veřejných činitelů. Prý by dal učitelům větší jistotu a přispěl by k respektu učitelské profese.

Učitelé veřejnými činiteli?

Předseda školských odborů František Dobšík usiluje o to, aby měli učitelé status veřejných činitelů. Prý by dal učitelům větší jistotu a přispěl by k respektu učitelské profese.

Forma „zlobení“ se mění. Je jasné, že před dvaceti lety nemohl nikdo vyrušovat nebo podvádět s mobilním telefonem, protože ty tehdy nebyly. Z podobných důvodů nemohl ani učitele natáčet a dávat to na internet. Ovšem na různé formy „škádlení učitelů“, a to často dost krutými formami, velmi dobře vzpomínají i generace našich prarodičů.

JELINEK.BLOG.RESPEKT.CZ

O boji s malárií, Číňany a zánětem v Kongu

Při cestě do afrického Bunyakiri, kde se podílím na projektu pomoci znásilněným ženám společnosti Člověk v tísni, jsem se natvrdo střetla s realitou konžského zdravotnictví. Do Bunyakiri se dá dostat jen přes město na hranicích se Rwandou, Bukavu. Obyčejně je to pro mě jen přestupní stanice, tentokrát se však stala konečnou.

KUTILOVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Nesvádějte to na Julínka

„Nevíš, co dát na Respekt?“ ptal se mě v pátek kolega Ondřej na to, co má napsat do naší malé rubriky na straně čtyři. „Budu o tom přemýšlet,“ odpovídám s vědomím, že je uzávěrka a tip na „Respekt“ je pro mě až asi pátý v řadě úkolů. „Co tam dát Topolánka za to, s jakým…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].