Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Anketa: Vadí vám, že se Jiří Paroubek stýká s bývalým agentem StB Bohumírem Ďuričkem a Václavem Kočkou starším?

To, že po sobě někdo střílí, určitě není odpovědností Jiřího Paroubka.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: VLASTA BOHDALOVÁ - Autor: PS ČR • Autor: Respekt
Fotografie: VLASTA BOHDALOVÁ - Autor: PS ČR • Autor: Respekt

VLASTA BOHDALOVÁ

poslankyně, ČSSD

Ukáže-li se, že byl pan Ďuričko na křest knihy pozván, považovala bych to za nešťastné, až tragické pochybení organizátorů akce. Pana Václava Kočku Jiří Paroubek označuje za přítele a pokládala bych za projev nedostatku charakteru, kdyby se k němu přestal hlásit na základě pofidérních obvinění z Kubiceho zprávy. Obecně platí, že se člověk ve vysoké politice může bez vlastního zavinění dostat do kontaktu s lidmi pochybných mravů. Za alarmující ale považuji fakt, že se otevřeně hovoří o vazbách člena vlády na osoby z podsvětí, nota bene jedná-li se o ministra vnitra!

FRANTIŠEK BUBLAN

poslanec, ČSSD

Odsoudit Jiřího Paroubka za to, že se znal s panem Ďuričkem ,zcela určitě nemohu. Zaprvé to nebylo přátelství I. kategorie, zadruhé jeho minulost dříve neznal a zatřetí bych musel odsoudit mnoho dalších, především pravicových politiků, kteří dokonce využívají různých služeb ať již kmenových příslušníků StB, nebo jejích agentů, např. v oblasti zahraniční politiky a obchodu. V tomto ohledu mám bohužel dosti hluboké poznání a také nechci vidět svět černobíle. Střelbu vidím jako výslednici vektorů osobnostní povahy zdeformované mocí peněz a velkého množství alkoholu.

LENKA MAZUCHOVÁ

poslankyně, ČSSD

Kontakt s problematickými lidmi není jen problém sociální demokracie. Myslím, že každá politická strana a její vedení má „máslo na hlavě“. Souvisí to s financováním politických stran - kdyby byla daná pravidla, situace by byla jiná.

ZDENĚK ŠKROMACH

poslanec, ČSSD

To, že po sobě někdo střílí, určitě není odpovědností Jiřího Paroubka. Problém je i v tom, že neumím posoudit, nakolik jsou pan Ďuričko a Kočka jen známí Jiřího Paroubka a nakolik to byli třeba jeho kamarádi. Na takových akcích se objevuje spousta různých lidí. Určitě to byl nešťastný konec té akce po lidské stránce, ale hodnotit podle ní předsedu Paroubka nejde.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 43/2008 pod titulkem Anketa: Vadí vám, že se Jiří Paroubek stýká s bývalým agentem StB Bohumírem Ďuričkem a Václavem Kočkou starším?