Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Krátce

Respekt-Despekt

Český velvyslanec v Pákistánu Ivo Žďárek přišel podle nových zjištění o život kvůli snaze pomoci lidem uvězněným v hořícím hotelu Marriott. Osmačtyřicetiletý kariérní diplomat, který studoval čínská studia v Moskvě a na konci osmdesátých let stihl zastupovat v zahraničí totalitní režim, prokázal v klíčovém okamžiku svůj charakter a hrdinství.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Respekt - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK
Fotografie: Respekt - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK

RESPEKT

Český velvyslanec v Pákistánu Ivo Žďárek přišel podle nových zjištění o život kvůli snaze pomoci lidem uvězněným v hořícím hotelu Marriott. Osmačtyřicetiletý kariérní diplomat, který studoval čínská studia v Moskvě a na konci osmdesátých let stihl zastupovat v zahraničí totalitní režim, prokázal v klíčovém okamžiku svůj charakter a hrdinství.

DESPEKT

Svaz pacientů ČR podal trestní oznámení kvůli privatizaci středočeských nemocnic. Předseda svazu Luboš Olejár přitom přiznává, že jde o akci namířenou před krajskými volbami proti ODS a její zdravotnické politice. Svaz pacientů by měl ale hájit pacienty, ať už bude zdravotnictví veřejné či soukromé. Pouštěním se do politických bojů ztrácí veškerou svoji důvěryhodnost.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].