Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

V poslední době se objevují časté zprávy o průzkumu prvních Přemyslovců pomocí genetických testů. Mám zprávy, že se zhruba už rok a půl na Hradě ve zbudované laboratoři zkouší genetické testy na kostrách ze stejné doby.

Udala jsem zrůdu

„Ty chlíváku, ty debile!“ ozývá se ze světlíku. „Je mi z tebe na blití, podívej, cos udělal!“ Ležím ve vaně a nemůžu se pohnout. „Dobytku! Celej hajzlpapír v hajzlu!“„Mami…“„Táhni! Nelez mi na voči! Ne, pocem, kreténe, koukni, cos udělal! Je to ucpaný!“ Hodinu pak v županu civím do zdi. Je mi smutno.

Kluk je jedináček a ještě nechodí do školy. Maminka a tatínek mu říkají Kájo. Bydlí ve vedlejším domě.

Jindy: „Ty prase!“ … Ještě jindy: „Hnusáku! Idiote!“ … A ještě jindy: „Mami, šel by tatínek…“ „Jakej tatínek! To není tatínek, píčus to je!“

Slovo se uchytilo a moje čtyřletá dcera si ho po večerním koupání zvesela prozpěvuje. Přetloukám ho kvíkáním Nohavicových Tří čuníků. Je to ohromná legrace a cácorka naštěstí rychle „přešaltovala“.

MAHDALOVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Přemyslovci

V poslední době se objevují časté zprávy o průzkumu prvních Přemyslovců pomocí genetických testů. Mám zprávy, že se zhruba už rok a půl na Hradě ve zbudované laboratoři zkouší genetické testy na kostrách ze stejné doby (tedy zhruba tisíc let starých); jak to funguje, protože kosterní pozůstatky z tak vzdálených dob jsou mnohačetně kontaminovány, a je tedy složité…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].