Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

V pohotovosti

Je mi 33 let a pracuji jako zásahová jednotka u bezpečnostní agentury Security Monit v Třebíči. Jsem svobodný a žiji společně s rodiči v bytě v Třebíči. Budím se v osm hodin mobilem, který hraje.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Je to prostě adrenalin! - Autor: Martin Sklenář • Autor: Respekt
Fotografie: Je to prostě adrenalin! - Autor: Martin Sklenář • Autor: Respekt

Je mi 33 let a pracuji jako zásahová jednotka u bezpečnostní agentury Security Monit v Třebíči. Jsem svobodný a žiji společně s rodiči v bytě v Třebíči. Budím se v osm hodin mobilem, který hraje. Ostatní jsou v práci a tak mě uvítá do nového dne olíznutím jen můj pes. Oblékám se do uniformy a venku před domem na mě čeká už kolega se služebním vozidlem, se kterým odjíždím na dispečink.

Zde se dozvídám úkoly na dnešní den. Jsou tam mimořádné akce, ale i pravidelné každodenní. Po přebrání úkolů jedu zpět domů, je 9.15 a držím pohotovost na telefonu. Vařím si kávu a snídám, což jsem nestihl předtím, dávám si dva rohlíky se sýrem a k tomu vysočinu. Zapnu televizi a připravuji si jednoduchý oběd, houskové knedle jsou v lednici, rajská omáčka od včerejška a k tomu dám plátek sekané, talíř je hotov, dám ho do mikrovlnky a jdu k televizi.

Program za moc nestojí, tak spíše klimbám. Za dopoledne byl klid a nebylo mě potřeba na mimořádný zásah, a protože je poledne, tak zapínám mikrovlnku s připraveným jídlem. Najím se a mrknu se na počítač. Je 13.45, zvedám se a odjíždím natrvalo do služby, která začíná ve 14 hodin. Za úkol mám trvale střežit jeden objekt, a to až do 18 hodin. Jsem tu vlastně jako takový vrátný a kontroluji příchozí a odchozí návštěvy ve vstupní hale budovy.

V šest hodin přichází noční vrátný, kterému předávám ochranu objektu a odjíždím na firemní dispečink, kde mi začíná zásahová…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 52 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].