Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Společnost, Úspěch

Na drsné stezce

Ministerstvo dopravy už vybralo reklamní agenturu a mohutná tuzemská kampaň za slušnější chování na silnicích by měla být hotova v září. Trvalo to dlouho, nicméně ani v Česku to není taková novinka, jak by se mohlo nepřipravenému pozorovateli zdát.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Tak kdo si dýchne teď? (Z kampaně Domluvme se) - Autor: Euro • Autor: Respekt
Fotografie: Tak kdo si dýchne teď? (Z kampaně Domluvme se) - Autor: Euro • Autor: Respekt

V Americe nebo Británii jsou na to už docela zvyklí. Zapnete televizi a auto tam drtí pětileté dítě. Pěkně v detailu. Tyhle nepříjemné a mimořádně drsné kampaně ukazující následky dopravních nehod zabírají. Teď se touto cestou rozhodl jít za 150 milionů korun i český stát. Ministerstvo dopravy už vybralo reklamní agenturu a mohutná tuzemská kampaň za slušnější chování na silnicích by měla být hotova v září. Trvalo to dlouho, nicméně ani v Česku to není taková novinka, jak by se mohlo nepřipravenému pozorovateli zdát.

Přímá účast

Je to nečekané spojení, ale funguje dobře. Někdejší zaměstnankyně reklamní agentury a bývalý záchranář s desetiletou praxí z terénu našli odvahu dělat věci jinak. O drsných videoklipech z bouraček se sice začalo mluvit až nyní, ale Zuzana Ambrožová (48), šéfka oddělení ministerstva dopravy BESIP, a ředitel agentury EuroNet Martin Gebauer (37) se snaží jít touhle cestou už několik let. „Nová kampaň bude jen logickým pokračováním toho, co už nějakou dobu děláme,“ říká Zuzana Ambrožová v malé kanceláři až pod střechou ministerstva vyzdobené slavnými „historickými“ plakáty BESIP.

Mluví hlavně o multimediální show The Action, kterou už vidělo za čtyři roky od jejího vzniku během 191 repríz šestasedmdesát tisíc lidí. Je určena „mladým začínajícím řidičům“, tedy posledním…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].