Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Česko

Jak se dělá parta

Skupinka rozpačitých lidí snažících se trefit svého šéfa barevnou kuličkou nebo nejapná veselice v nějakém vinném sklípku. Takhle nějak jsme vždycky byli zvyklí vnímat slovní spojení „teambuilding“. Jenže techniky vedoucí ke zlepšení vztahů a výkonu v nejrůznějších firmách se prudce mění.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Hádej, kde jsou hašlerky? - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt
Fotografie: Hádej, kde jsou hašlerky? - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt

Skupinka rozpačitých lidí snažících se trefit svého šéfa barevnou kuličkou nebo nejapná veselice v nějakém vinném sklípku. Takhle nějak jsme vždycky byli zvyklí vnímat slovní spojení „teambuilding“. Jenže techniky vedoucí ke zlepšení vztahů a výkonu v nejrůznějších firmách se prudce mění. A Češi jim propadají víc a víc. Co nás na nich vlastně tak nezadržitelně táhne?

Hašlerky v trezoru

Monika s Klárou pumpují jako o život, modrý člun už je skoro nafouknutý, Lucie k němu na obou koncích přivazuje horolezecké lano, Jirka dovnitř upevňuje dvě pádla. Tomáš hned vedle už je navlečený v sedáku, teď si na hlavu připevňuje přilbu. Míla křikne na ostatní: „Jak jste na tom, kocourci?“ a přivazuje k Tomášově sedáku další lano. Druhý konec bere pevně do ruky, aby mohla Tomáše jistit. „Kocourci“ jsou na tom dobře, právě přehodili člun přes zábradlí hráze a opatrně jej spouštějí na vodu, Tomáš plavidlo následuje a za pár sekund už v něm energicky pádluje k červenému kanystru houpajícímu se na vodě o pár metrů dál. „Mám to,“ křikne za chvíli, hodí kanystr na břeh, kde už čeká Jirka. Když se oba vyškrábou z vody, všichni pádí do kopce nad přehradou.

Zpocená, udýchaná, promočená a zmoklá šestice se pak shromáždí kolem mohutné borovice. Poté, co klíčkem, který byl ukrytý v kanystru, otevřou kovovou schránku umístěnou na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 53 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].