Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Blogy

Blogy

Půjdete-li si koupit alkohol do jednoho z „liquor stores“ v new-yorském Harlemu, bude s největší pravděpodobností vypadat jako ten nejblíže našemu bydlišti: zboží i personál budou kompletně izolovány od zákazníků stěnami z neprůstřelného skla.

Whisky a kolty

Půjdete-li si koupit alkohol do jednoho z „liquor stores“ v new-yorském Harlemu, bude s největší pravděpodobností vypadat jako ten nejblíže našemu bydlišti: zboží i personál budou kompletně izolovány od zákazníků stěnami z neprůstřelného skla. To je památka na dobu, kdy čtvrť právem slula nevalnou pověstí a nemálo zdejších obyvatel vstupovalo do těchto obchodů nikoli pro litřík něčeho ostřejšího, ale pro obsah kasy.

RUBENSTEINOVA.BLOG.RESPEKT.CZ

Mlčte, vy jste pacientka…

Jak tak čas běží, tím více jsem zjistil mnoho zajímavých postřehů, které mne obohatily o pohled nad civilizovaností a především samotnou humánností našeho zdravotnictví, o níž se poslední dobou tolik diskutuje. Není to tak dlouho, co jsme s radostí se svou partnerkou zjistili, že budeme rodiči. Denně slýcháme o lékařských pochybeních či zanedbání lékařské péče, nerespektování práv pacientů a dalších nešvarech. Jedna otázka zkrátka střídá otázku druhou, o to více podstatnou. Ale ta hlavní otázka zůstává v popředí stále.

SEBEK.BLOG.RESPEKT.CZ

Plavali jsme v Seči

Koukám na ostrov uprostřed přehrady. Hlavně, abychom neplavali kolem toho ostrova, říkám si.

„Plave se kolem ostrova,“ říká vedoucí výpravy klokanů. Nechám si od jinýho klokana na záda napsat fixou číslo. Mám krásný…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 55 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].