Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Česko

Šloufovo zlaté sele

Mohla by to být skvělá zpráva. Jsou čtyři, založili občanské sdružení a slíbili, že jeho hlavním cílem bude vrátit do české politiky „slušnost“ a „inspirativní témata“. Tuhle idylu ale trochu kazí fakt, že hlavním garantem změny je kamarád zdejších mafiánů Miroslav Šlouf a hlavní tváří spolku má být Miloš Zeman.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Navždy spolu. (Zeman a Šlouf) - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK
Fotografie: Navždy spolu. (Zeman a Šlouf) - Autor: ČTK, www.ctk.cz • Autor: ČTK

Mohla by to být skvělá zpráva. Jsou čtyři, založili občanské sdružení a slíbili, že jeho hlavním cílem bude vrátit do české politiky „slušnost“ a „inspirativní témata“. Tuhle idylu ale trochu kazí fakt, že hlavním garantem změny je kamarád zdejších mafiánů Miroslav Šlouf a hlavní tváří spolku má být Miloš Zeman. Tedy muž, za jehož vlády tu bujela korupce, který se opíjel na veřejnosti a urážel všechny svoje oponenty. Třeba se ale změnili, a teď chtějí své temné období odčinit. A nebo ne, a my všichni se opět máme na co těšit. A nebo tu jde ještě o úplně něco jiného. Na co se tedy doopravdy můžeme těšit?

Prostě nechci

Miroslav Šlouf, bývalý ministr průmyslu Miroslav Grégr a někdejší šéf Jazzové sekce Karel Srp doprovodili nedávný start společnosti „Přátelé Miloše Zemana“ slibem, že Zeman se vrátí do politiky stejně jako jeho slavní kolegové Churchill nebo de Gaulle. Je prý načase, protože zdejší scéna je plná osobních konfliktů, nediskutuje se v ní a zmizela odtud inspirativní témata. „Rozhodli jsme se, že se to pokusíme změnit,“ apelovala trojice v médiích. „A to debatou, do níž budou vtaženy elity i veřejnost a kterou zastřeší Miloš Zeman.“

Následuje řada otázek. Jaký má sdružení aktuální plán a jak konkrétně si jeho aktéři…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 55 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].