Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Hudba

Americké duo vynalézavých, manuálně zručných a společensky kritických elektroniků se tentokrát soustředí výhradně na starožitné analogové syntezátory. Naživo je přivezou do pražské Archy, kde vystoupí v rámci Festivalu Stimul.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Matmos: Supreme Balloon

Matador / CDirect

Americké duo vynalézavých, manuálně zručných a společensky kritických elektroniků se tentokrát soustředí výhradně na starožitné analogové syntezátory. Naživo je přivezou do pražské Archy, kde vystoupí v rámci Festivalu Stimul (18. 6.).

Flying Lotus: Los Angeles

Warp / Maximum Underground

Černý producent a jeho vrstevnaté, lehce chaotické beaty už si vysloužily přezdívky „hiphopový Tarantino“, „futurojungle“ nebo „zpocení sloni“. Podporuje Obamu a vystoupí na bratislavském festivalu elektronické hudby Wilconic (6.–7. 6.).

Yael Naim

Warner Music France

Mladá Pařížanka izraelského původu zpívá anglicky a hebrejsky vzdušný intimní pop s dotykem jazzu i folku. Popěvek New Soul zní v reklamě na počítače Apple, díky čemuž ji objevil zbytek světa.

OTK: Okolo

Silver Rocket

„Na rozpočtu nezáleží, nesmíš se vesmíru bát.“ Ondřej Ježek po čase mění post zvukového mistra za kapelnický; jeho kapela i po pauze setrvává na pozicích hlučno-alternativa-poezie.

Murray Perahia: Bach – Partitas

Sony Classical

Pověstně precizní americký klavírní virtuos a dirigent se vrací k Bachovi, za jehož interpretaci už má doma cenu Grammy.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].