Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Jeden den v životě

Osmnáct let a baví mě to

Je čtvrteční ráno a vstáváme na budík, který drnčí v 7 hodin. Tedy abych byl přesný, vstanou moji dva synové školou povinní a ti vzbudí mě.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt
Fotografie: Čerstvé, do křupava vypečené i osolené. - Autor: Matěj Stránský • Autor: Respekt
Fotografie: Čerstvé, do křupava vypečené i osolené. - Autor: Matěj Stránský • Autor: Respekt

Je čtvrteční ráno a vstáváme na budík, který drnčí v 7 hodin. Tedy abych byl přesný, vstanou moji dva synové školou povinní a ti vzbudí mě. Hodím na sebe župan a jdu jim namazat chléb s máslem, mezitím dám vařit vodu na čaj. Kluci snídají a já připravuji svačiny do školy. Mažu jim marmeládu na vánočku a připravuji pití, už hotový čaj od včerejška. Oba po snídani jdou do koupelny udělat ranní očistu.

Obléknou se, pusa a odchází do školy. Protože už jsou velcí, jsou do jisté míry samostatní. Manželka má dnes směnu od 5 hodin na benzince. Uklízím nádobí a jdu si zase lehnout. Pípá mobil, je 10 hodin, tak vstávám, nyní již nadobro. Jdu se umýt. Pak vidím, že kluci mají v pokoji trochu nepořádek, tak odklidím hračky a vysaji. Mrknu do ledničky, co mi dnes dá. No nic moc, tak se oblékám a jdu do nedaleké samoobsluhy koupit dva plátky sekané. To je můj dnešní oběd.

Po jídle, jestli se tak tomu dá říci, si zapínám počítač, podívám se na došlou poštu. Zajezdím si pár okruhů aut a vypínám počítač. Bude půl druhé, a tak se připravuji do práce na odpolední šichtu v pekárně. Odcházím, z garáže vyndávám svého ohnivého oře, vlastně jen starší simson, a odjíždím. Oba kluci jdou po škole na oběd a domů přichází po druhé hodině, to já už jsem ale v práci. Pravda, jsou doma chvíli sami, než přijde ve tři manželka z práce. Pro tu začíná šichta také, ale u úloh a péčí o kluky a domácnost. No ale já na…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 54 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].