Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Kultura

Výtvarné umění

Nové snímky fotografa Viktora Kopasze (1973), který se dlouhá léta věnuje svým deníkům, ve kterých své snímky kombinuje s nalezenými předměty a zápisky.

Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt
Autor fotografie: Profimedia.cz, http://www.profimedia.cz • Autor: Respekt

AVU 18

Národní galerie, Veletržní palác, Praha, 25. 10.-25. 11.

Ve výběru pedagogů Jiřího PříhodyVladimíra Skrepla se v prvním patře Veletržního paláce představuje stovka studentů pražské Akademie výtvarných umění, kterou doplňují někteří vedoucí jejich ateliérů. V tiskové zprávě se píše, že „výstava svou koncepcí garantuje kvalitní umělecká díla a vysokou odbornou úroveň“, tak to snad bude pravda.

Zdeněk Fránek: Perspektivy

Galerie Jaroslava Fragnera, Praha, 19. 10.-25. 11.

Boskovický rodák Zdeněk Fránek (1961) má za sebou realizace slavkovského sanatoria, žižkovského bytového domu Eucon či Domu se žebříkem v Moravském krasu. Mottem architektovy drobné retrospektivy jsou jeho slova: „Tvořím paralelní přírodu, nový svět pro člověka, který jako jediná živá bytost si tvoří obydlí svou vůlí.“

Viktor Kopasz: Solid Painter II

Galerie Bazilika, České Budějovice, 19. 10.-13. 11.

Nové snímky fotografa Viktora Kopasze (1973), který se dlouhá léta věnuje svým deníkům, ve kterých své snímky kombinuje s nalezenými předměty a zápisky.

Kateřina Držková: Viewpoints

Galerie 5. patro, Praha, 17. 10.-17. 11.

Průřez pracemi devětadvacetileté fotografky, které vznikly během jejího studia na FAMU. K vidění jsou digitálně upravované záběry architektury, v nichž si hraje s fotografickou perspektivou, či video, na kterém se svou německou kamarádkou vzpomíná na obdobně trávené dovolené v NDR, respektive ČSSR.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 43/2007 pod titulkem Výtvarné umění