Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Výběr z webu

Tentokrát vás dostaneme!

V pozměňovacích návrzích daňové reformy, která vlastně není daňovou reformou a která ani neměla pozměňovací návrhy mít, se přestávám orientovat.

BALADA.BLOG.RESPEKT.CZ

V pozměňovacích návrzích daňové reformy, která vlastně není daňovou reformou a která ani neměla pozměňovací návrhy mít, se přestávám orientovat. Stejně jako už nerozeznávám jednotlivé politické milenky, které ovšem milenkami prý ve skutečnosti nejsou. A do toho ještě zpráva o nemrtvém Bursíkovi a boj o Čunka. Jedinou jistotou mi tak zůstává jízdní řád Českých drah, u kterého se můžu každý den spolehnout, že nebude dodržen.

Skoro to vypadá, jako by si politická i mediální scéna vzala za své letní motto České televize. Při sledování či pročítání zpráv je snadné nabýt dojmu, že co platilo včera, už dnes neplatí, a proto je vlastně výhodnější nechávat se informovat obden. Stačí se pouze trefit do správného vydání. To by ovšem bylo až moc jednoduché, protože i v tomto případě je těžké určit, co bylo dřív. Tedy, které vydání je to správné. Jednoznačná odpověď se následující den může změnit v odvolávání odvolaného.

Politicko-společenský prostor se stal nečitelným a těžko uvěřitelným mikrovesmírem, ve kterém se přestávají orientovat i jeho spolutvůrci. Zpochybňují své výroky, vyvracejí své činy. Jediné, na čem se dokážou shodnout, je, že ten druhý je špatný. Volí jednoduchá řešení, neobtěžují se překročit vlastní práh a přitom ani nemají odvahu pojmenovat věci pravými jmény.

Koalice nefunguje jednotně, opozice není konstruktivní. Jde opravdu oběma stranám o…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 47 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].