Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

S poslanci na golf

V první půli července zavládne mezi českými poslanci napětí. Vybraný tým jejich kolegů totiž odjede do skotského Aviemore na mistrovství parlamentů v golfu.

Fotografie: Pozor, reprezentuji. (Pavel Suchánek) - Autor: Archiv • Autor: Respekt
Fotografie: Pozor, reprezentuji. (Pavel Suchánek) - Autor: Archiv • Autor: Respekt

V první půli července zavládne mezi českými poslanci napětí. Vybraný tým jejich kolegů totiž odjede do skotského Aviemore na mistrovství parlamentů v golfu. Dokonalé soustředění na výkon může sportovním delegátům kazit snad jen rozruch, který jejich cesta vyvolala u některých kolegů. Těm se poslanecký golf placený z eráru nelíbí a chystají protiakci: ta může skončit i tím, co si zatím čeští zákonodárci neumí moc představit – a sice jasnými pravidly vymezujícími jejich hojně kritizované zahraniční cesty.

Golfu naproti

Pro místopředsedu rozpočtového výboru sněmovny Pavla Suchánka to byl radostný den. Na jeho pracovním stole přistála pozvánka ze skotského parlamentu na mistrovství zákonodárců v golfu. Veřejnosti nepříliš známý Suchánek platí v kuloárech za všestranného sportovce, údajně z českých poslanců nejlíp plave a na předních místech se drží i v neoficiálních žebříčcích tenistů a golfistů. Za devět let, co sedí v poslanecké lavici, vyjel na tenisové poslanecké klání osmkrát, na golfové dvakrát.

Tentokrát jde ale o speciální akci. Skotský parlament je sice známý tím, že pracuje spíš míň než víc, takže britský expremiér Tony Blair musel svého času skotským poslancům pohrozit nevyplacením peněz, jestli své pověstné pracovní tempo nezvýší. Zato je ale Skotsko kolébkou golfu a Aviemore vyhlášeným golfovým letoviskem uprostřed krásných hor.

Pavel Suchánek tedy vzal…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 48 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].