Často hledáte, jak…
Obálka vydání 1/2007
1/2007 • 1.–8. 1. 2007

2007/1

Domov

Mračna nad přirozenými porody

Kateřina Mahdalová

Za vstřícností, která v českém porodnictví nebyla dosud k vidění, dojížděly těhotné ženy z celé republiky. Vyplatilo se to. Řeč je o Česko-německé horské nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí.

Tichý skandál

Tomáš Pavlíček

Takhle zamést s místopředsedou a miláčkem členské základny, to se u zdejších komunistů po listopadu 1989 ještě nestalo.

Co s načatou ústavou

Současný pokus evropských elit oživit projekt kontinentální ústavy probouzí vášně. Stoupenci evropské federace mají radost, z řad bojovníků za národní suverenitu se ozývá pískot.

Dejme mužům rovné šance

Silvie Lauder

Když britská socioložka a feministka Anette Lawsonová nastoupila loni koncem roku na ruzyňském letišti do vozu pražské taxislužby, zažila šok.

Jeden rok v životě

Anneke Hudalla

Pokud přicházíte z Německa do České republiky, měli byste si přinést s sebou odpovědi na tři základní otázky. Budete je potřebovat znovu a znovu – a neměli byste při jejich používání ani trochu váhat, nebo dokonce pochybovat.

Investoři prchají

Tomáš Pavlíček

Tak jsme přišli o investici 8,5 miliardy korun a bez práce bude 900 lidí, povzdychly si zdejší agentury nad informací, že finská firma Nokian Tyres vycouvala ze záměru postavit v podhůří Beskyd obří pneumatikárnu. Finům vůbec investování v Česku muselo zhořknout, protože krátce předtím jiný severský gigant, papírna Myllykoski, sbalil kufry s tím, že odchází do Německa. Bilance podobně hrozivá: údajná ztráta třinácti miliard a 250 pracovních míst.