Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Editorial

Editorial

Vážení čtenáři,
dnešním dnem rozšiřujeme Respekt z 24 na 32 stran a vycházíme tak vstříc vašim žádostem, jak je mnozí z vás vyjádřili v anketě z loňského roku. S tím souvisí také menší změny ve struktuře Respektu, které rychle odhalíte pohledem na obsah na protější straně.

  • Autor: Respekt
• Autor: Respekt

Vážení čtenáři,

dnešním dnem rozšiřujeme Respekt z 24 na 32 stran a vycházíme tak vstříc vašim žádostem, jak je mnozí z vás vyjádřili v anketě z loňského roku. S tím souvisí také menší změny ve struktuře Respektu, které rychle odhalíte pohledem na obsah na protější straně.

Především významně rozšiřujeme druhou část Respektu s důrazem na kulturu a literaturu zvláště. Každý týden se budeme věnovat nejen českésvětové beletrii, ale také knihám o společenských a přírodních vědách.

Samostatný prostor hned za rubrikou Civilizace dostanou esejistické texty od věhlasných autorů z celého světa. Většina autorů, jejichž texty budeme uveřejňovat, má významný hlas v dnes už globální intelektuální diskusi, která se vede na stránkách světových novin a časopisů.

Se snahou redakce Respektu otevřít našim čtenářům okna do světa souvisí také exkluzivní spolupráce s týdeníkem The Economist, jehož dva zásadní články z aktuálního pátečního vydání můžete česky číst v Respektu už v pondělí. Pro spolupráci s Economistem jsme se rozhodli proto, že jej považujeme za inspirativní globální médium.

Kromě počtu stran jsme také významně rozšířili počet našich spolupracovníků a autorů. V oddělení kultury jsme nedávno přivítali hudebního publicistu Pavla Klusáka, od dubna se stává členem redakce známý literární kritik Vladimír Karfík. V rubrice Civilizace se stal naším stálým přispěvatelem a poradcem Václav Cílek.

Jsme rádi, že okruh našich autorů se rozrůstá i o taková jména, jako jsou spisovatelé Jan Balabán, Jiří Kratochvil a Petra Hůlová, na jejichž texty se můžete těšit v závěrečném sloupku Mimochodem. O další sloupek bude obohacena rubrika Civilizace a jeho autory budou kromě Václava Cílka historik Jiří Suk, socioložka Hana Librová, chemik Pavel Jungwirth a filmová dokumentaristka Erika Hníková.

Vážené dámy a pánové,

příjemné čtení Vám přeje

Martin M. Šimečka

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 14/2007 pod titulkem Editorial