Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Komentáře

Padlý anděl

Spiritistickou seanci připomínalo chvílemi letošní předávání hudebních Andělů.

Spiritistickou seanci připomínalo chvílemi letošní předávání hudebních Andělů. Na pódiu se zhmotňovaly přízraky zástupců dávno mrtvých hudebních stylů v podobě duetu Ládi Křížka a Doro Pesch nebo účasti bubeníka britské artrockové legendy Yes Alana Whitea.

Ale vrcholem bylo vzývání Karla Svobody v podobě jeho posmrtného uvedení do Síně slávy v přítomnosti znepřátelených pozůstalých. Nekonečný telenovelový příběh o pozadí smrti jevanského skladatele už dávno překročil všechny hranice dobrého vkusu, a kdo se populisticky veze na jeho vlně, musí počítat s tím, že si zamaže ruce od špíny. A nemůže se divit, že mají jeho ceny na rozdíl od filmového Českého lva tak malé renomé u lidí z branže. Petr Vachler by se k ničemu podobnému nesnížil.

Věrohodnost je křehká věc a vybudovat image seriózní výroční oslavy hudby se Petru Šiškovi z pořádající agentury Petarda nepodařilo i kvůli podobným lapsům. Žánrové ceny pod patronací uznávaných osobností mají slušnou úroveň a chtělo by to pouze dát jim větší prostor v rámci slavnostního přímého přenosu. Vystoupení Lucie Bílé s romskou skupinou Guločar nabídlo po vzoru americké Grammy osvěžující fúzi různých stylů. Ale pachuť šmíry byla i letos silnější.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].