Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Civilizace

Zločiny komunistů

Ústavní zákon ČR sice odsuzuje komunistický režim jako zavrženíhodný a zároveň vyjmenovává všechny jeho zločiny, ale kdo si dnes doma čte ústavu?!

Ústavní zákon ČR sice odsuzuje komunistický režim jako zavrženíhodný a zároveň vyjmenovává všechny jeho zločiny, ale kdo si dnes doma čte ústavu?! Sedmnáct let po revoluci dorostla nová generace, která zná komunistickou diktaturu jen z vyprávění – předseda Mladých zelených chodí v tričku s Leninem, KSČM je třetí nejsilnější stranou v zemi a politici omlouvají porušování lustračního zákona, jako by se nikdy nic nestalo. Žádná křivda, žádný útlak, žádné zlo…

Ti, kteří nevědí, a ti, kteří zapomněli, mají možnost se poučit nebo si připomenout hrůzy komunistických režimů na webové stránce www.svetbezkomunismu.cz. Nalezneme zde videozáznamy z potlačování demonstrací a z krvavých masakrů v Číně a v Severní Koreji i fotografie dokládající komunistické zločiny v bývalém Československu a Sovětském svazu, na Kubě, v Kambodži a Vietnamu, v Tibetu i ve východní Evropě. Nechybějí ani statistické údaje o počtech obětí a odkazy na literaturu. Autorem projektu je občanské sdružení Centrum pro výstup z komunistické strany, které tu nabízí možnost se veřejně distancovat od této ideologie a případně i ze strany vystoupit. Na jednom z uvedených odkazů je také zveřejněna petice za zrušení komunistické strany, kterou dosud podepsalo již více než 71 000 občanů, mezi nimi řada známých osobností.

Autor je spolupracovníkem Respektu.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 11/2007 pod titulkem Zločiny komunistů