Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Televize

Televizní tipy pro tento týden.

Skutečný podraz podruhé, ČT 2, 10. 10., 20.30 

Investigativní reportér Donald MacIntyre pořádá motoristickou show, během které dostane pod zámek nepolapitelné dopravní zločince. Co je může do náruče policie přivést zaručeněji než lákavá pozvánka na závod, během kterého mohou vyhrát skvělé auto? A pochopitelně také „klepeta“, což ovšem pozvánka taktně zamlčela.

Prohřešky proti desateru, ČT 2, 11. 10., 22.30

Co je pro morální vývoj Američanů horší: vidět všudypřítomné pažby revolverů vykukující z kalhot jejich bohabojných sousedů, nebo spatřit neposedné ňadro, které vyklouzlo ze šatů zpěvačky Janet Jackson? Francouzský dokument ukazuje, že na takové Floridě je daleko snadnější někoho postřelit na ulici než říct do rádia slovo „prdel“.

Osvícení, ČT 2, 12. 10., 22.05

REDRUM, REDRUM, REDRUM, REDRUM… Copak asi čeká malého Dannyho v pokoji číslo 237? A co jeho maminka Wendy udělá, když na ni její manžel Jack vytáhne sekeru? A kolik krve se vejde do výtahu? Horský hotel odříznutý od světa, zbytnělé literární ambice, drobná duševní porucha, to je ideální kombinace k rozehrání šíleného představení v podání Jacka Nicholsona, Shelley Duvallové a Dannyho Lloyda pod režií Stanleyho Kubricka.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 41/2006 pod titulkem Televize