Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Domov

Paradise odchází z Dubí

Sláva evropského centra levné prostituce ale hasne. Pikantní je, že na tom nemá podíl změna legislativy, ráznost a odvaha politiků či snad náhlá kajícnost hříšníků. Ne, děje se to vlastně samovolně.

Fotografie: Nejsem žádná votrokyně. Jsem bohyně sexu. - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt
Fotografie: Nejsem žádná votrokyně. Jsem bohyně sexu. - Autor: Tomki Němec • Autor: Respekt

Dubí, jedno z nejproslulejších míst v Česku, léta působí jako temná brána do republiky. Bizarní obraz armád trpaslíků a davů nabízejících se holek se vryl do paměti bezpočtu návštěvníků. Jako červi v ráně se v malém severočeském městečku rojili mafiáni, pasáci, dealeři. Sláva evropského centra levné prostituce ale hasne. Pikantní je, že na tom nemá podíl změna legislativy, ráznost a odvaha politiků či snad náhlá kajícnost hříšníků. Ne, děje se to vlastně samovolně.

Konec starých špatných časů

Pokud návštěvník vjížděl do Dubí a neměl zrovna před očima rudá kola chtíče, většinou se mu prostě svíral žaludek. Ubohé holky vyskakovaly z příkopů, ve stádečcích se i v dešti choulily u zastávek, mávaly před nevěstinci, lákaly do velkobordelů jako Bihač, Harmony, Eurostar a desítek dalších. Dnes je Ruská ulice, vedoucí městečkem do svahu, plná zavřených barů, okna bývalých nevěstinců jsou špinavá a pár zbědovaných kněžek lásky mává na auta jen na okrajích města. Prostituce je podle vyhlášky radních ve městě zakázaná, je ale tolerovaná za jeho hranicemi. A také v soukromí.

Podle policisty Jana Vorla se prostitutky, vytrvale pronásledované a pokutované pěšími hlídkami, přestěhovaly z plenéru do podniků a bytů. Unavenou holčičí krásu tu vystavuje na odiv už jen pár nevěstinců, jako jsou třeba Imbiss či Love story, kde se v ostrém světle výkladní skříně motá kolem tyče nejmíň čtveřice…

Tento článek je v plném znění dostupný předplatitelům.

Odemkněte si všech 42 článků vydání zakoupením předplatného. Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.

Pořízením předplatného získáte přístup k těmto digitálním verzím už v neděli ve 12 hodin:

Respekt.cz
Android
iPhone/iPad
Audioverze

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].