Pozadí astronaut Brázda
Pozadí astronaut Brázda
Často hledáte, jak…

Scéna

Televize

Nejzajímavější pořady v televizi pro tento týden.

SK Slavia Praha x AC Sparta Praha, ČT 2, 2. 10., 16.30

Výjimečná dávka nefalšované fotbalové poezie v přímém přenosu souboje dvou pražských S, který se nabízí pouze dvakrát do roka: sešívaní proti rudým, Eden proti Letné, Fořt proti Doškovi, Smart Wings proti Toyotě! Řepka bude chybět, zato možná přijde i Brückner…

Malá Vilma: Poslední deník, ČT 2, 3. 10., 23.00

Šest let stará osobní výpověď maďarské režisérky Márty Mészárosové, která se v ní ohlíží za svým dětstvím prožitým ve stalinistickém Rusku. Příběh uzavírá režisérčinu volnou tetralogii, která započala v roce 1982 ceněným filmem Deník pro mé děti.

Havel jede na dovolenou, ČT 2, 4. 10., 22.00

Dokumentární roadmovie, kterou v roce 1985 natočil čechoamerický filmař a spisovatel Jan Novák. V srpnových dnech toho roku se Václav Havel vydal autem na dovolenou do Bratislavy a cestou se zastavoval u svých kamarádů disidentů. Novákova kamera během jízdy mimo jiné zdokumentovala i Havlovo dvojnásobné zatčení a neustálé sledování příslušníky StB.

Kulový blesk, Nova, 7. 10., 10.15

Máte sklep? A mohla bych ho vidět? Na věčně se opakující otázku neodbytné babičky bude muset v komedii z roku 1978 odpovídat nejen specialista na bytové výměny Rudolf Hrušínský, ale především nájemníci, které vtáhl do své bláznivé stěhovací akce s názvem Kulový blesk.

Pokud jste v článku našli chybu, napište nám prosím na [email protected].

Text vyšel v Respektu 40/2006 pod titulkem Televize